Max

MaxHoi Max,

Hoe gaat het? Wat zal jij geschrokken zijn gisteren zeg. Al die knallen in de straat. Zomaar voor jou school iemand vermoord. Al je vriendjes en vriendinnetjes bang. Jij niet, jij zei dat je familie jou altijd zou beschermen.

En toen kwam die politieagent de klas binnen. “Max Boom, wil jij even met ons meekomen?”. Natuurlijk deed je dat. Want de politie is je beste vriend. Ik denk tenminste dat het zo gegaan is. Die agent of was het een agente vertelde daarna aan jou dat het jouw vader Lucas was die zo maar door vier mannen in donkere kleding was doodgeschoten. Wist jij dat, dat je vader crimineel was? Geen idee of je dat wist. Wat ik wel weet dat hij voor jou vast de beste vader van de wereld was. Daar twijfel ik niet eens aan.

Ik zie je denken, hoe weet die man nu dat mijn vader Lucas heet? Tja Max, vroeger stonden criminelen (en jij weet vast wel wat dat zijn) met hun initialen in de krant. Tegenwoordig doen ze dat niet meer. Dus al snel kon ik overal lezen dat jouw vader Lucas Boom was. Hij was ook een goede vriend van Willem, je weet wel, Willem Holleeder. Die man staat niet zo best bekend kan ik je vertellen.

Eigenlijk vind ik dat wel vreemd Max. Ik vind het vreemd dat ik nu zomaar mag weten dat jouw vader Lucas heet. En inmiddels hebben ze in alle kranten en op televisie al heel veel over hem verteld. Ik ga dat niet allemaal herhalen, want voor jou was hij de beste vader van de wereld.

Maar Max, wat ik echt niet begrijp is waarom alle kranten en ook de televisie vertellen dat jij Max bent. Max Boom, je weet wel die zoon van Lucas. Best een stoere jongen die Max hoorde ik iemand zeggen. Ik twijfel er niet eens aan. Maar Max, ik wilde jou helemaal niet kennen. Je bent vast een aardige, stoere jongen maar niet heel Nederland hoeft dat te weten. Jij moet gewoon Max kunnen blijven. Maar dat kan niet meer en dat komt door alle kranten en de televisie.

Max, het gaat jou goed. Ik hoop dat je hele gezonde jongen mag worden. Ik hoop ook dat je later heel veel op je vader lijkt als je maar niet de dingen gaat doen die niet mogen. Want jouw vader was vast voor jou de beste vader op de wereld. Sterkte Max, ik zal nog wel eens aan je denken.

 

Een gedachte over “Max

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s