Urk weigert Palestina te erkennen

UrkNa Zweden overweegt ook de Nederlandse regering Palestina als staat te erkennen. Deze boodschap van premier Rutte is keihard binnengekomen bij de gemeente Urk.

Burgermeester van Maaren (CDA) is duidelijk in zijn standpunt. “Wie A zegt moet ook B zeggen, daar staat Urk voor. Op initiatief van fractievoorzitter Jan Koffeman van Hart voor Urk hebben wij onlangs ook de kinderpostzegelactie buiten de deur gehouden. Dus het verzet tegen deze erkenning is nu een logische stap.”

Urk kwam eind september in het nieuws doordat de gemeente weigerde mee te werken aan de landelijke kinderpostzegelactie. Het doel om Palestijnse kinderen te helpen sluit niet aan bij de normen en waarden van de gemeente in de Noordoostpolder. De stichting die de gelden zou krijgen en hiermee trainingen “Geweldloos communiceren” voor Palestijnse kinderen verzorgt wordt door de Urk gezien als agressor tegen Israël, het land waar Urk sinds mensenheugenis een nauwe band onderhoud.”

Van Maaren: “Als wij niet erkennen dat er Palestijnse kinderen zijn die hulp nodig hebben, erkennen wij feitelijk dat er daar überhaupt geen kinderen zijn. Zonder kinderen geen ouders, en zonder ouders geen Palestijnen. En waarom zou je een staat erkennen waar geen burgers voor zijn, in ieder geval niet burgers die wij erkennen als burgers.”

Premier Rutte reageerde teleurgesteld en zal het CDA in de kamer om opheldering vragen. De PVV heeft inmiddels aangegeven Urk in deze volledig te steunen en voorman Wilders is inmiddels naar het voormalig eiland afgereisd om het Urkse college een hart onder de riem te steken.

Van Maaren is duidelijk: “Nederland mag Palestina erkennen wij blijven als kleine gemeente moedig weerstand bieden aan deze overheersing.”

Morgen is er een debat in de 2de kamer over het standpunt van Urk en over de erkenning van Palestina als staat.

 

 

Photo by Ahmed Abu Hameeda on Unsplash

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s