Stemmingmakerij

WK-2014Journalist en Columnist Remco Regterschot schrijft regelmatig leuke blogs op nusport.nl . Zijn verhalen over van Gaal die fenomenaal zou zijn en Feyenoord als slachtoffer van de successen op het WK zijn lezenswaardig. Vandaag verspeelde hij echter bij mij zijn krediet en gezien zijn reactie zal het hem een biet zijn.

vanpersieOp twitter wakkert hij het vuurtje aan over de vermeende spanning tussen Arjen Robben en Robin van Persie. Als “onderbelichte duiding” neemt hij in een reeks van een aantal genummerde tweets stelling. In de tweets kreten als “je haalt Robin wel van de straat maar de straat niet uit Robin” (tweet 1), 2 jr geleden met vriend Ibi (ook van de straat) en hun isolatie van de groep (2), Tegen van Marwijk ‘je moet hem (Sneijder) wisselen, man’ (3), Mexico wissel was gespeeld teamspirit, de minachting droop er van af (4), plaatje van een stukje in een of andere krant waarin Robin van Persie zou aangeven dat hij het helemaal niet leuk vond dat Robben zo in vorm was (5), tweet 6 een link naar een blog over van Persie waarin Persie afgebrand wordt en in tweet 8 het beeld dat van Persie al richting veld loopt zonder op Robben te wachten gevolgd door het geanimeerde gesprekje tussen van Gaal en van Persie met de opmerking wat als ze niet samen bij Manchester hadden gezeten. En in de laatste tweet “En dat plotsklapse zachte heelmeesters gelul. ‘Maximaal haalbare’. Het had makkelijk gekund, man, ook tegen Argentinië.” Regterschot sluit af met zijn conclusie : “Mijn conclusie, en dan houd ik erover op: RvP wilde geen wereldkampioen worden met Oranje. Hij wilde Oranje wereldkampioen máken.”

In mijn twitterconversatie met Regterschot worden een aantal zaken wel duidelijk. Ik zal het mijn conclusies noemen. Remco is behoorlijk arrogant en heeft de wijsheid in pacht. Hij heeft geen idee of de belanghebbenden deze duiding belangrijk vinden of niet. Ik denk dat het Regterschot niets interesseert wat van Persie, Robben en andere vinden. Hij heeft zijn punt gemaakt en Robin van Persie is de schuld. Ik denk dat Remco het gesprek tussen van Gaal en van Persie niet heeft gehoord. Ik denk dat Regterschot geen idee heeft waarom van Persie al naar boven liep. Ik denk ook dat van Persie natuurlijk teleurgesteld als hij gewisseld wordt. Ik denk dat van Persie wel in teamspirit kan en wil geloven. Ik denk dat je heel ongeduldig kunt zijn als een andere speler altijd te laat komt om naar het veld te lopen. Ik denk ook dat je als topspeler heel teleurgesteld kunt zijn als het bij jezelf niet lukt. Ik denk dat dat veel belangrijker is dan een andere speler zijn succes misgunnen. In het stukje krant staat niet dat van Persie baalt dat Robben in vorm is. Hij is wel boos dat een vraag wordt gesteld over 1988 (!), een vraag die ook nergens op slaat. Stonden van Basten en Gullit ook op voet van oorlog? Was Gullit boos op de successen van van Basten? Wie verzint dat?

Kortom, de hele twittermonoloog, uit het niets, is niets meer dan stemmingmakerij.

 

Ik zag in de laatste twee wedstrijden maar een man die bezig was om persoonlijk Nederland wereldkampioen te maken. Naarmate te tijd verstreek nam het egoïsme bij Arjen Robben toe. Denk ik dan Arjen geen kampioen met Nederland wilde worden maar Nederland wereldkampioen maken? Wie weet, als ik denk als Regsterschot waarschijnlijk wel.

En gelukkig voor Remco, Arjen komt uit Bedum en het schijnt dat ze daar ook straten hebben.

Maar ik denk zo niet ……

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s