Briljante Louis

Br_5cQnCEAEDS0jBondscoach Louis van Gaal was gisterenavond uitermate content met het resultaat. “Het is gelukt, Duitsland heeft Brazilië uitgeschakeld.” Met deze woorden gisteren na de wedstrijd Brazilië – Duitsland liet van Gaal voor de zoveelste keer dit WK alle aanwezig journalisten met open mond staan.

Bert Maalderink was de eerste die zijn mond open durfde te doen. “Louis, ik begrijp het niet..”

“Nee”, kaatste van Gaal terug, “wanneer begrijp jij nu wel iets? Ik leg het je nog een keer uit. Ik ben fervent aanhanger van het totale land principe. Je speelt niet als team tegen een team maar als land tegen een land. Het is dus van het grootste belang dat het hele land achter je gaat staan. Wel, als je wereldkaart bekijkt kan iedereen zien dat wij niet zo veel betekenen als land vergeleken bij de andere drie. Het is dus zaak om het grootste land achter je te krijgen en dat is uitstekend gelukt, al zeg het zelf.”

“Maar Louis, hoe werkt dat dan?”

“Ben jij nou zo dom of ik nu zo slim? Iedereen weet dat Brazilië graag de beste van Zuid-Amerika zijn en wil dus beter zijn dan Argentinië, onze volgende tegenstander. Omdat Brazilië nu verliest zullen ze massaal onze kant kiezen om straks in kleine finale van Argentinië te kunnen winnen, want als Argentinië wint zijn ze beter dan Brazilië en dat kan natuurlijk niet. Tegelijkertijd zullen ze in onze finale tegen Duitsland weer massaal achter ons staan want Duitsland is tenslotte de ploeg die hen uitgeschakeld heeft. Daarnaast heeft Klose het record van Ronaldo gepakt, wie denk jij nu die bedacht heeft Klose in de basis te zetten?  Ik denk wederom een briljante zet na de keeperswissel tegen Costa Rica.”

“Hoe..”

“Denk toch eens na Bert, mijn genialiteit als coach wordt door iedere coach herkend en erkend, ze vragen mij om advies. Ook Scolari en Löw klopten, uiteraard, bij mij aan voor de laatste belangrijkste tactische tips. Ik adviseerde Scolari achterin het spel breed en ruim te houden na het wegvallen van Thiago, de backs moesten vooral hard naar voren rennen over de flanken. Löw heb ik geadviseerd op compact en dicht op elkaar te spelen, driehoekjes te maken. Beiden ploegen hebben deze tactiek prima uitgevoerd zoals iedereen heeft kunnen zien en daar ben ik trots op.”

“Briljante zet Louis”.

“Dank je Bert, dat is echt je eerste goede opmerking van vanavond. Ik kan nu ook in een keer Nederland van alle trauma’s afhelpen. Spanje vloerden wij al in de 1ste ronde. Met het grootste land Brazilië achter ons gaan we ook Argentië en daarna Duisland verslaan. Iedere gek kan zien dat Nederland en Brazilië samen veel groter zijn dan die twee dwergen. Dat is wat ik het totale land noem. Eigenlijk best wel briljant”. “Succes Louis”. “Dank je Bert en volgende keer geen domme vragen meer stellen.”

 

Dank Marten voor de inspiratie.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s