Telegraaf

RTEmagicC_volkert_300_jpgSchreef ik eerder een humoristisch bedoeld stukje over de Telegraaf en de woonplaats van Volkert van der Graaf. Nu de Telegraaf er een stapje bij deed nu een serieuzer verhaal. De Telegraaf heeft gisteren een foto van Volkert van der G. gepubliceerd. De Telegraaf meldt hier over:  “Het recht dat Van der G. heeft op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer is niet groter dan het recht op vrijheid van meningsuiting van De Telegraaf”, waarmee de Telegraaf maar meteen op de stoel van de rechter gaat zitten. En eigenlijk tegelijker op die van aanklager, journalist en commercieel exploitant.

Eerder publiceerde de Telegraaf ook al de locatie waarvan men denkt (!) dat Volkert woonachtig is. Het publiceren van een foto heeft niets met een mening te maken. Welke mening is de Telegraaf dan toegedaan? “Gelet op de brandende publieke belangstelling voor deze zaak, zal Van der G. publicatie van deze foto’s hebben te dulden zolang de beelden nog nieuws- en informatiewaarde hebben” gaat de woordvoerder verder maar de Telegraaf bepaald door het publiceren de nieuwswaarde van deze berichtgeving, Ze creëren eerst waar ze zich vervolgens achter verschuilen. Ik ben dan ook benieuwd welke nieuwswaarde een foto heeft van een vrij man, dat is Volkert namelijk, die zijn advocaat bezoekt, dat recht (!) heeft hij, in de plaats Amsterdam waar hij gewoon mag komen.

De Telegraaf toont eens te meer de kattenbakvulling van Nederland te zijn. De Telegraaf weet namelijk heel goed dat Volkert zich niet mag en kan verweren. Hij mag niet met de pers praten en als hij agressief zou doen of weg duiken zou de krant er ook meteen boven op duiken. Ik zie de koppen al voor mij in de Telegraaf “Wat heeft Volkert te verbergen?”, want zo’n krant is de Telegraaf. Op de site van “The Post online” gaan ze nog een stapje verder door de Telegraaf het grootste gelijk van de wereld te geven en een foto van het dode lichaam van Fortuyn er bij te plaatsen, het schokeffect vergrotend. Ook Geenstijl.nl doet er een schepje bovenop en spreekt over “gezeik” wat vandaag over de Telegraaf heen zal komen. Het is natuurlijk geen geheim dat Geenstijl uit de Telegraaf stal komt.

Dat de krant in een redactioneel ook nog eens stelt dat de Graaf niet hard genoeg is gestraft maakt nog meer dan ooit dat ze op de stoel van de rechter gaat zitten en daarmee het eigen verwerpelijke gedrag goed probeert te praten.

De Telegraaf roept nog net niet op om Volkert iets aan te doen. Dat zou echt een stapje te ver zijn maar oh oh wat zouden de redacteuren smullen van het geluk dat hen dan ten deel is om vervolgens hun handen in onschuld te wassen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s