Journalisten boos op Apeldoorn

logo-apeldoornJournalisten hebben geërgerd gereageerd op de lakse houding van Apeldoorn bij het creëren van nieuws. Stond Apeldoorn in het verleden bekend als een van de gemeenten die makkelijk allerlei nieuws naar de media bracht is daar tegenwoordig weinig meer van over.
Boze journalisten van vooral EO en de Telegraaf waren afgelopen week woedend op de Apeldoornse burgemeester Berends.

Een van de journalisten stak zijn ergernis niet onder stoelen of banken. “Hoe haalt Berends het in zijn hoofd om de regie rondom de huisvesting van Volkert van der G. helemaal in eigen hand te houden?” Liever had hij gezien dat Apeldoorn in navolging van Leiden (huisvesting Benno L., redactie) alles aan de pers had overgelaten. Berichtgeving over de onaangekondigde komst van Benno L. naar Leiden zorgde voor veel ophef en betogingen in Leiden wat natuurlijk smullen is voor de journalisten die dan weer in staat zijn nieuws te brengen. “Broodroof” was een van de journalisten van de Telegraaf duidelijk. “Wie bepaald hier wat nieuws is, wij of de Burgermeester?”
Het was niet de eerste keer dat deze maand dat de pers onnodig naar Apeldoorn was afgereisd.

Eerder deze maand liet Apeldoorn de jaarlijkse Harley-dag gewoon doorgaan. In de ogen van veel journalisten een onzinnig besluit. Eerder hadden zij melding kunnen maken van allerlei motordagen in het land die verboden werden door de diverse burgervaders. De hoop dat het die dag dramatisch mis zou gaan werd ook vakkundig door Apeldoorn de grond in geboord. Er gebeurde die bewuste dag helemaal niets. Het evenement had een smetteloos verloop. Tientallen journalisten dropen teleurgesteld af.

De Telegraaf deed deze week een wanhopige poging het tij te keren. Nadat gesprekken met buurtbewoners op een teleurstelling waren uitgelopen besloot de Telegraaf pagina groot inzichtelijk te maken waar Volkert van der G. is komen wonen. “Tja”, aldus de verantwoordelijk journalist, “als geen buurtbewoner wil verklaren dat hij angst heeft voor Volkert, sterker, dat hij biertje mag komen drinken. Ja, dan moeten wij drastische maatregelen nemen. De keuze om te publiceren waar Volkert precies woont is dan makkelijk.” De Telegraaf en andere journalisten hopen dat mensen van buiten Apeldoorn naar die plek zullen komen om nieuws te maken. “Als de Apeldoorners het niet doen, organiseren wij dat wel” aldus een van de journalisten. “Laat ze een voorbeeld nemen aan Haren waar wij als media in staat waren een feestje volledig uit de hand te laten lopen.”

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s