KNVB start vooronderzoek naar Gözübüyük

knvbZeist, 23 februari 2014

De KNVB gaat een vooronderzoek starten naar grensoverschrijdend gedrag van het arbitrale trio tijdens de wedstrijd FC Twente – Feyenoord van jongsleden zondag. De rapporteurs van de bond maakte melding van onbegrijpelijk en onverklaarbaar gedrag van arbiter Gözübüyük.

“Het begon al vrij snel na het beginsignaal”, zo meldt een waarnemer. In de vierde minuut van de wedstrijd ging de keeper van Twente, Marsman, opzichtig in de fout en haalde hij binnen de bekende 16 Immers neer. “Iedereen weet dan: stafschop en een rode kaart voor Marsman”, zo zegt een woordvoerder van de KNVB, maar Gözübüyük liet de overtreding onbestraft, een grove nalatigheid en op zich al een onderzoek waard.” In de extra tijd ging het arbitrale trio nogmaals over de scheef. Bij een lage schuiver van Martina stond een speler van Twente in buitenspelpositie in het zicht van doelman Mulder. “Weer een voorbeeld van onacceptabel gedrag van de leidsman”, laat Zeist weten.

“Een fout kunnen we misschien een keer door de vingers zien maar twee grove overtredingen is echt teveel, een vooronderzoek zal worden gestart om te kijken hoeveel wedstrijden Gözübüyük geschorst zal worden.” In de wandelgangen van het bondsbureau wordt zelfs over een hoge boete als extra straf gespeculeerd.

Vanuit Amsterdam wordt teleurgesteld op deze berichten uit Zeist gereageerd. De club kon het extra steuntje in de rug na de oorwassing door Red Bull afgelopen woensdag wel gebruiken. “Met de steun van de arbiters in Nederland kunnen we ons volledig focussen op ons Europees avontuur. Dat juist onze eigen bond ons nu in de steek laat is een enorme teleurstelling en komt extra hard aan bij bestuur, spelers maar voor vooral ook bij mijzelf”, kon Frank de Boer met betraande ogen uitbrengen. “Nu moet ik ons hele trainingsschema omgooien om ons ook in Nederland vol op de competitie te storten. Wij hadden de hoop dat wij zouden zorgen voor succes in Europa en het arbiterskorps in Nederland zorg zou dragen voor onze zoveelste titel, die afspraak staat al ruim 40 jaar. Sinds 1971 om precies te zijn, Feyenoord werd de eerste met groot Europees succes en wij wilde dat ook dolgraag. Succes in Europa is goed voor het Nederlands voetbal en de KNVB piepelt ons nu, de groep is zeer aangeslagen.”

Arbiter Gözübüyük moet volgende week met zijn team voor de tuchtcommissie verschijnen. Tot die tijd mag hij gewoon zijn wedstrijden blijven fluiten.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s