Licht laten schijnen

Het verhaal kwam eerder op mijn pad. Het pad wat ik sinds een jaar of zes bewandel en vandaag kwam het zomaar twee keer naar voren in een ontmoeting. Reden genoeg om het verhaal hier maar even neer te zetten. Voor die het aangaat kan het lezen voor wie het niet aan gaat, ach….. kijk maar of het je aangaat. Binnen en buiten ……

Op een avond zagen mensen een bejaard vrouwtje naar iets zoeken op de straat vlak bij haar huis. Ze keken elkaar aan en zeiden ‘Die arme oude vrouw’. En ze vroegen haar: “Wat is er aan de hand? Waar zoekt u naar?” De vrouw antwoordde: “Ik ben mijn naald verloren.” Ze gingen haar helpen zoeken. Toen kwam iemand op de gedachte te vragen: “Mevrouw, waar is die naald precies gevallen?”De vrouw zei: “Hij is binnen in huis gevallen.”

Toen zeiden ze: “Bent u nu helemaal gek geworden? Als de naald binnen in huis is gevallen, waarom zoekt u dan hier?” De vrouw zei:”Omdat het hier licht is. Binnen is geen licht.” Toen zei iemand: “Zelfs als het hier licht is, hoe kunnen we die naald ooit hier vinden als u hem binnen verloren bent? De oplossing is om in huis ergens licht te maken, zodat u daar de naald kunt vinden.”

Toen begon de vrouw te lachen: “Jullie zijn zulke slimme mensen als het gaat om kleine dingen. Wanneer gaan jullie die zelfde slimheid eens gebruiken voor je innerlijke problemen? Ik zie jullie al dagen buiten zoeken, en ik weet heel goed, uit eigen ervaring, dat wat jullie zoeken ergens binnenin verloren is gegaan. Gebruik je verstand. Waarom zoeken naar de oplossing van je innerlijke problemen in de buitenwereld? Zijn ze daar soms ontstaan?” Toen verdween de oude vrouw weer in haar huis……

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s