@gem_Apeldoorn Sportstad? #FAIL

Apeldoorn profileert zich graag als DE sportstad van Nederland. De afgelopen jaren werd flink geïnvesteerd in wat de mooiste sporttempel van Nederland moest worden: Omnisportcentrum  (OSC) Apeldoorn. De sporten die tellen in Apeldoorn vonden daar onderdak: volleybal, wielrennen en atletiek. En inderdaad, het is een complex om trots op te zijn, wel duur, maar iedereen mag daar trots op zijn

Dank zij het OSC werden aansprekende wedstrijden naar Apeldoorn gehaald: Daviscup tennis,  meerdere keren het NK Atletiek indoor en natuurlijk het WK wielrennen dit jaar. En de gemeente wilde natuurlijk voor die wedstrijden groots uitpakken. Kosten nog moeite werden gespaard om Apeldoorn als sportstad van Nederland op de kaart te zetten.  Vooral het WK werd groots opgepakt. Op alle rotondes op de invalswegen naar Apeldoorn verschenen mega fietsen en alle nog niet opgehaalde, gestolen, fietsen uit het depot werden in een mooie kleur gespoten en voor enkele weken langs de wegen in Apeldoorn aan lantaarnpalen gehangen. De wereld moest het weten: Apeldoorn is sportstad nummer 1 van Nederland.

Waar Apeldoorn echt trots op mag zijn is de grote schare aan succesvolle topsporters die uit deze omgeving komen, uit deze gemeente of uit Apeldoorn zelf. Wielrenner Leon van Bon was meervoudig Nederlands  kampioen en heeft een zilveren Olympische medaille. Dynamo is veelvoudig Nederlands kampioen volleybal. Eelco Sintnicolaas zit bij de wereldtop van de meerkampers atletiek en zijn ploeggenoten van Av’34 werden of zijn in die discipline Nederlands kampioen: Adriaan Saaman, Alwin Roobeek, Babs Egbers. En dat zijn de OSC sporten. Maar ook bij andere sporten en vooral ook de jeugd telt Apeldoorn mee. Jeroen Mooren bij het Judo en Smaal bij karate om maar eens wat te noemen. De meisjesjeugd van Dynama is al 5 keer op rij gekroond dat de beste jeugd volleyballers van Nederland. Maar er is ook een Nederlands jeugdkampioen triatlon binnen de gemeentegrenzen. En wat dacht je van de fietscross kampioenen die er zijn en zijn geweest. Kortom ieder jaar kent Apeldoorn velen senioren maar vooral ook jeugd sporters die Nederlands kampioen zijn geworden.

De gemeente Apeldoorn had de prachtige gewoonte op deze (top) sporters een keer per jaar in het zonnetje te zetten. Te zeggen: “Apeldoorn is trots op onze sporters”, jullie zijn de sporters die “Apeldoorn Sportstad” een gezicht en aanzien geven. Deze sporters kregen de “Sportpenning van Apeldoorn” tijdens een passend feest.

Woensdag 8 juni 2011 werden deze sportpenningen zoals het er nu naar uit ziet voor de laatste keer uitgereikt. Mensen die er bij waren melden dat het uitreiken “werd afgeraffeld” door de verantwoordelijke wethouder.

De gemeente Apeldoorn zet fietsen op rotondes hangt ze geverfd in een boom maar laten de gemeente nu net willen besluiten om die sportpenning en dat feestje weg te willen bezuinigen. Weg gezicht van de sportstad, weg uithangbord van (top) prestaties.  Ik zou twitteren @gemeenteapeldoorn Sportstad? #FAIL.

 

Photo by Sandro Schuh on Unsplash

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s