Ik sta hier buiten

ikstahierbuitenGisterenavond maakte Fleur Agema (PVV) bij “Een tegen Een” bekend dat zij aangifte wil doen tegen PvdA prominenten Samsom en Spekman. Agema doet aangifte tegen de uitspraken die beide heren jaren geleden maakte over Marokkanen. Zij roept anderen op hetzelfde te doen. Voor Agema is het “oog om oog, tand om tand”, de wet van het oude testament. De vraag is of zij dat weet maar dat terzijde.

De inderdaad niet zo nette uitspraken van Samson en Spekman dateren van 2008 – 2009 en zijn duidelijk gericht op het criminele (of beter lastige) deel van de Marokkaanse jongeren. Het deel waar de PVV in het verleden ook haar pijlen op richtte en waarvoor Wilders al eens werd aangeklaagd en vrijgesproken.

De ruim 5000 aangiftes die nu tegen Wilders zijn gedaan gaan over de gebeurtenissen die iedereen gezien heeft en waar Wilders het niet langer heeft over de betreffende groep Marokkanen maar over alle Marokkanen. Hij is hier in de ogen van velen (waaronder een groot aantal politici) een nieuwe grens over gegaan. Wilders en zijn aanhang (zoals Agema) vertellen nu overal waar ze zijn dat het nog steeds om die kleine groep Marokkanen gaat en dat minder Marokkanen al jaren een bekend standpunt is in het verkiezingsprogramma maar de wijze waarop dit nu gepropagandeerd werd deed bij veel mensen inzien wat de echte agenda van de Wilders en daarmee van zijn trouwste aanhang is.

Het lijkt er op dat de grens die er is tussen de aanpak van “lastige Marokkanen” naar het “verwijderen van” alle (!) Marokkanen voor deze groep mensen niet zichtbaar is of er zelfs helemaal niet is. Persoonlijk denk ik dat veel aanhangers deze grens niet zien of niet kunnen zien. Er zijn mensen in Nederland die daadwerkelijk veel last hebben van (jeugdige) Marokkanen in de omgeving die de weg kwijt zijn in hun leven en het onderscheid tussen goed, kattenkwaad en kwaad niet kennen en daar door niemand op tijd op worden gewezen. De stappen van goed naar kwaad worden soms razendsnel genomen. Ben je slachtoffer en ken je geen andere Marokkanen is je verhaal bij de PVV in goede handen. De top met Wilders voorop kent die grens niet of lapt deze willens en wetens aan zijn laars. Voor hen zijn blijkbaar alle Marokkanen kwaad en dat kwaad moet je uitroeien. Ik dan denk ik dat Wilders persoonlijk pas last kreeg van Marokkanen toen hij tegen hen begon te ageren.

Dat riekt naar praktijken waarvan iedereen en Wilders voorop vindt dat we het daarmee niet mogen vergelijken. Een volk wordt weggezet als lastig en crimineel en hoe minder hoe beter. Een zaal vol scandeerde MINDER, MINDER, MINDER en Nederland stond op. Wilders en zijn aanhang slaan in wilde paniek om zich heen om zich te verschuilen achter het partijprogramma (maakt dat dan het scanderen goed, het partijprogramma is dan ook erg fout) achter eerdere uitspraken van andere politici (duidelijk gericht op een deel van de Marokkanen en het probleem wat daar achter zit).

Komende maandag gaat om 12:00 uur door heel Nederland het alarm af. Er is een actie gestart om dan allemaal op te staan en naar buiten te gaan. En op te staan tegen uitsluiting van mensen en te gaan voor verbinding, ga jij ook om 12:00 buiten staan, al is het maar voor even? Overigens is dit de wet van het nieuwe testament: sluit niemand uit en zoek verbinding “keer je andere wang toe”.

 

Een gedachte over “Ik sta hier buiten

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s