Hoe zwaar is een glas water?

Een bekend verhaal wat op meerdere plekken op internet te vinden is. Dat maakt het niet minder om te delen.

Een psychologe loopt rond op toneel terwijl ze een workshop stressmanagement geeft. Ze tilt een glas water op en terwijl iedereen de vraag verwacht:”Is het glas half vol of half leeg”, stelt ze een heel andere vraag.
“Hoe zwaar is dit glas?”

De antwoorden varieerden van 30 gram tot anderhalf ons. Maar de psychologe antwoordde: ”Het absolute gewicht doet niet ter zake. Hoe zwaar het is hangt af van hoe lang jij het glas vasthoudt. Als dat een minuut is, dan hebben we nog eens niet in de gaten dat het glas gewicht heeft. Maar wordt die minuut een uur, dan wordt het al andere koek en begint je arm toch zeer te doen. Als ik dit glas een dag lang omhoog zou houden, zou mijn arm volledig gevoelloos zijn en verlammingsverschijnselen vertonen. In alle gevallen verandert het gewicht van het glas niet maar hoe langer ik het vasthoudt, des te zwaarder wordt het.”
Stress en zorgen
“En”, ging ze verder “hetzelfde geldt voor stress en zorgen. Denk eens een keertje goed over je stress en je zorgen na en er gebeurt niets. Doe je dat langer, dan gaat het al pijn doen. Maar denk je nergens anders meer aan, dan werkt het verlammend, en ben je niet in staat om ook maar iets te doen.”
“Daarom is het zo belangrijk om stress los te laten. Doe het zo snel mogelijk, leg ’s avonds je zorgen naast je neer. Zeul er niet mee rond en ga er al helemaal niet mee naar bed. Vergeet niet ‘je glas’ neer te zetten.”

 

Photo by Joseph Greve on Unsplash

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s