ANWB nu echt overbodig geworden

WT_ANWB.jpg“Wij hebben goed nieuws voor u. Uw verzekering is sterk verbeterd. Zonder dat wij uw premie verhoogd hebben. ” Hiermee begint de brief van de ANWB waarmee onze doorlopende reisverzekering weer een jaar verlengd zal worden. Hiermee ben ik het komende jaar weer goed verzekerd wordt gemeld. Met het regendrama van twee jaar geleden nog vers in mijn geheugen ben ik blij als een kind.

Totdat ik werkelijk de premie ga vergelijken met vorig jaar en de dekking die gegeven wordt. In ieder geval is de premie € 1,- meer. Hij is dus in tegenstelling tot gemeld wel degelijk duurder geworden. Daarnaast is de dekking van vervangend verblijf uit de dekking geschrapt. Juist hetgene wat wij twee jaar geleden zo nodig hadden gehad als wij zelf niet inventief en flexibel waren geweest. Die dekking moet er dus snel weer bij. En ja hoor, dat kan ik toevoegen. Samen met de dekking voor vervangend vervoer. Dat laatste hebben wij dan in de vakantie NIET nodig. Zoals meer Nederlanders rijden wij in een leaseauto naar Zuid-Frankrijk en als er wat met mijn auto gebeurt dan regelt de leasemaatschappij een vervangende auto.

Het vreemde doet zich dus nu voor dat ik de ANWB bel om vervangend verblijf mee te verzekeren ik gegevens moet doorgeven van een auto die A. niet van ons is, B. niet verzekerd hoeft te worden en C. doordat het een jonge auto is ook nog eens voor een premieverhoging van € 17,- zorgt.

Dus om op een vergelijkbare wijze verzekerd te blijven als vorig jaar ga ik € 18,- meer betalen en is 18% van die premie is voor een auto die ik helemaal niet wil verzekeren. De brief met bovenstaande aanhef is dan ook een blunder van de eerste orde. ANWB maakt keuzes die ik niet begrijp. Waarom wordt vervangend vervoer en verblijf aan elkaar gekoppeld? Die hebben werkelijk niets met elkaar te maken. Het is geldklopperij en daarom zal ik na onze vakantie eens gaan uitzoeken of er verzekeringen zijn die goedkoper en makkelijker zijn in de keuzes die gemaakt worden. ANWB bedankt, na een lidmaatschap van bijna 30 jaar is het jullie gelukt. Na onze vakantie zijn jullie echt overbodig geworden.

 

Photo by rawpixel on Unsplash

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s