Onweer

Ik heb eens horen vertellen over twee mannen die op een inktzwarte nacht in een bos de weg waren kwijtgeraakt. Het was een heel gevaarlijk bos, vol wilde dieren, dichtbegroeid, duisternis waar je maar keek. De een was een filosoof, de ander een mysticus.

Plotseling stak een storm op, met dreunende donderslagen en felle bliksemflitsen. De filosoof keek naar de hemel, de mysticus naar het pad. Op het moment van de bliksem zag hij het pad, verlicht voor zich. De filosoof keek naar de bliksemflitsen en vroeg zich verwonderd af: ‘Wat gebeurt hier?’ en miste het pad.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s